KÖSZÖNTŐ

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat honlapján.


A magyar nemzetbiztonsági struktúra átalakításának folyamatában mérföldkőnek tekinthető integráció eredményeképpen – a Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatal és a Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatal összevonásával – a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok alkotta közösség megújult és egyben megerősödött tagjaként 2012. január 1-jén alakult meg a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat.

A katonai hírszerzés és elhárítás egységes működésének célja a Magyarország biztonsága ellen irányuló törekvések felfedése és akadályozása, a politikai és katonai döntéshozatal, valamint a nemzeti érdekérvényesítő képesség támogatása. A Szolgálat egyik legfontosabb feladata a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség törvényes működésének biztosítása, a nemzetközi katonai műveletekben szolgáló magyar katonák hírszerző támogatása és biztonsági védelme.

A Szolgálat honlapjának legfontosabb célkitűzése, hogy a törvényes lehetőségek keretein belül betekintést adjon az azt böngésző látogatóknak hazánk egyetlen katonai titkosszolgálatának szerteágazó feladatrendszerébe, mindennapi életébe és a működését befolyásoló egyéb fontos esemény, körülmény hátterébe.

Itt tesszük közzé a katonai hírszerzés és a katonai elhárítás tudományos tevékenységének eredményeképpen rendszeresen publikált szakmai kiadványokat, amelyeket reményeim szerint szívesen olvasnak majd mind az adott témák szakértői, mind pedig a katonai nemzetbiztonsági tevékenység iránt érdeklődő kedves látogatók.

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat honlapját annak érdekében frissítjük és bővítjük folyamatosan a jövőben, hogy tájékoztassuk látogatóinkat a Szolgálat életével összefüggő aktualitásokról.

Dr. Béres János altábornagy

főigazgató